2015. január 30., péntek

Tracker túrakés vadászkés tőr túlélő kés Bushcraft - Jelenlegi ára: 12 500 Ft

Gyűjteményből , bontatlan csomagolással.
Teljes hossz 332 mm , Penge 184 mm Markolata fa.
A veszett vad cimű filmben is szerepelt. Tom Brown által tervezett nem minden napi , mára már nem csak az USA-ban rendkívül népszerű, kultikus darab. TRACKER túlélőkés : Damaszkuszi damaszk vadászkés tőr túrakés Legendás Tracker vadászkés, hozzá tartozó övre akasztható tokkal. Kiváló ajándék, gyűjtői darab.
 
1. A kés hegye "A Tracker hegye különösen kemény. Nagyon erős dobószerszám, a tesztek során áthatolt egy autó ajtaján is. A hegye használható fúróként is, valamint finom vésőként csonton vagy agancson, tökéletes fa átfúrásához, egy inch (2, 54 cm) átmérőjű lyukat készíthetünk vele, gyorsabban, mint egy kézi-fúróval. A hegyét vésőként vagy árként is használhatjuk, finom munkákhoz csonton és agancson. Ekkor úgy kell tartani, mint egy ceruzát, a fűrészes élével a kéznek támasztva. "
 
2. Tenyértámasz, ill. íves, nedves kaparó. Alapvetően a pengére történő ráfogáskor támasztja meg a tenyér párnáit, de nagyszerűen használható "nedves kaparáshoz" is, amikor pl. egy nyers állatbőrt felfeszítünk a pengehát ívéhez hasonló ívű, hengeres fára és ezzel gyorsan, hatékonyan és sérülésmentesen kaparhatjuk le azt.
 
3. Markolat. Remekül megformált, markolat, ami számtalan fogásnem biztos alkalmazását teszi lehetővé, sújtásnál pedig széles skálán változtathatjuk az emelőerő mértékét. Az ergonómia – szerintem – tökéletes: kis- és nagy kezű emberek számára egyaránt kényelmes a csúszás-biztos, lekerekített sarkú téglalap keresztmetszetű markolat. Az ujjaknak kialakított bemélyedések nem tolakodóak, kellően laposak, de – igény szerint – jó támpontot nyújtanak a fogásokhoz, fogásváltásokhoz.
 
5. A faragó él. "A penge egyenes, faragó részét laposabb élszöggel tervezték, amivel könnyedén megoldható a legtöbb vágási, faragási feladat. A faragó pengét számos hasítási feladatra is használhatjuk. Két módja van a hasításnak: a sújtással történő hasítás és az ütve hasítás. A előbbi olyan feladatoknál hasznos, mint például a tűzifa hasogatása, amikor a hasítás pontossága nem lényeges. A pontos hasításokhoz jobb, ha az ütve hasítást alkalmazzuk. A pengét a fára helyezzük, pontosan oda, ahol el szeretnénk hasítani, és a kés hátára egy vastagabb, keményfa ággal ráütünk, ezzel a pengét bejuttatjuk a fába. A Trackert úgy tervezték, hogy gyalu-késként is működjön, amit használhatunk fa részek gyors eltávolítására, ha pl. gerelyt, vagy akár íjat akarunk készíteni. (A gyalulás is pengehát fogással történik. )
 
6. Negyed-kör alakú pengerész. (Mivel ez az elnevezés eléggé körülményes, én – önkényesen – a "második hegy" nevet használom rá, a "második hegy éle" meghatározás pedig az egyenes, "faragó él" és a "második hegy" közötti, íves, élezett részt jelenti nálam. ) "A penge második hegy részének számos funkciója van. Éle használható pl. egy íj faanyagának lekerekítésére, vagy zsigerhorogként, nagytestű vad felnyitásához. " "Hasznos minden íves tárgy faragásághoz - az ívelt él segítségével jobban ráfekszik a penge a megmunkált anyagra. " "Ha zsigerhorogként akarjuk használni a második hegyet, akkor a késsel ejtsünk egy bemetszést, és az irhát húzzuk le az izomról. Helyezzük a második hegy élét a nyílásba, és húzzuk lefelé a kést, kis szögben megdöntve. Ha a mutatóujjunkat a penge mellett vezetjük, segítünk elemelni az irhát az izomtól, és így simán tud haladni a kés. Az irha felnyitása mellett a Tracker-rel elvághatjuk a csontokat is, és leválaszthatjuk a lábakat, valamint széthasíthatjuk a medencét és a szegycsontot. A legtöbb más kés nehezen birkózik meg ezekkel a keményebb munkákkal. " Mindezeken kívül, még valóban sok területen hasznos ez a része a késnek, de ezekre majd a tesztelés ismertetése során még kitérek.
 
7. Daraboló él. "A Tracker-t úgy tervezték, hogy kézi fejszeként is működjön. A kés első részét ívelt pengével készítik, amit (többek között) darabolási feladatok végrehajtására alakítottak ki. A kés első része úgy van súlyozva, hogy erős daraboló-eszközként funkcionálhasson. Olyan hatékonyan lehet vele darabolni, mint egy kisebb fejszével. " Az erősen ívelt "ulu" pengeformáról már annyit írtam, hogy itt és most megkímélek mindenkit a további felhasználási lehetőségek ismételt részletes ismertetésétől. A teljesség igénye nélkül: lehet vele darabolni, faragni, kaparni, vágni, aprítani, homorú mélyedést (tálat, edényt) kialakítani, … stb., stb. A termék átvehető Gyöngyösön és előre egyeztetett időpontban Budapesten. A fénykép az aktuálisan meghirdetett termékről készült. Kérem tekintse meg további termékeimet is.
Utánvétel megoldható.


Jelenlegi ára: 12 500 Ft

Az aukció vége: 2015-02-19 16:20
. Tracker túrakés vadászkés tőr túlélő kés Bushcraft - Jelenlegi ára: 12 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése